mr.hyatto…….

Icon

the unfinished story…

jadilah mrCLEAN..


tajuk diatas yg aku tulis ni bukannya jadi mr.clean mcm iklan gillete tu..message yg aku nk smpaikan ialah terlalu simple “ jgn main dadah!!”..serius aku mmg menyirap kalau nmpak budak2 isap benda alah ni..nak2 lg yg sebok hidu dadah jenis K’..klau kau brader pon tak payah la kau hidu dpn konco2 kau..buat hilang respect je korg ni..kadang2 smpai pelawa aku..hidung keluar air pon tak prasan..ikut kan aku nk hentak je..tp bila fikir lantak kau la, duit kau!! lgpon kalau aku hentak buat sakit badan aku je..haha

smalam aku jmpa sorg kwn yg boleh di kategorikan big brader..aku ckp kat dia ‘bro, kau kalau tak main benda2 ni tak bole ker??.korg tau apa dia cakap? dgn selamba dia balas..adoi bro, masuk club mesti la kene layan kalau tak, tak best la kepala lgpon bdk2 tak respect la brader tak layan..malu r nanti”..pergh jawapan kau je mmg dah cerminkan diri kau yg kau dgn bdk2 kau ni sama je mcm mat gian dkt chow kit tu..

memang tak dinafikan kongsi gelap dgn dadah mmg tak bole di pisahkan..tp pada aku kau tak payah lah isap benda ni..cuba tgk cerita American Gangster ..sekaya2 Frank Lucas jual dadah pon tak pulak dia isap benda tu..dia pon bengang kalau bdk2 dia isap benda tu..jujur aku pon pernah jual benda ni, tp tak la isap pon..tp itu dulu, skang pada aku takkan buat benda2 mengarut mcm tu lg..duit haram blum tentu boleh simpan..percayalah..

 

pernah sekali aku bebual dgn sorg taiko cina..dia cakap” melayu baru jual dadah sudah masuk dalam, cina sudah jual lebih 10tahun pon ok je”..aku balas ‘bos, lu suruh melayu jual dadah macam lu suruh dia jual babi tau..dorg mana tau jual benda haram ni, klau setakat seribu dua bole lah.’..baik betul aku backing bdk2 melayu yg jd tokan ni..haha padahal yg tekantoi tu tokan runcit je..haha 

so pd korg yg main benda2 ni..cukup2lah rosak je otak korg nanti..bukan aku tak pernah jmpa org yg tahap otak dia dah mcm lembu..K’ dia hidu, Ice dan E’ jgn ckp lah..tambah plak dia kaki mabuk, tgk skang apa dah jadi???..cerita sedih pon dia boleh gelak..agaknya kalau aku ckp “bro, mak awk baru meninggal td” mesti dia balas “kahkahkah bapak aku kawen lain la nmpaknya”..kalau aku jmpa org mcm ni aku pijak je smpai mati..

Filed under: kisah seorang taiko

7 Responses

  1. alonganaz says:

    betul..! dadah ntah apa2..!

    P/s : hyatt..nanti dah lama2 ko akan jadi seronok menulis dowh.Apa benda yang ko tgk kat sekeliling pun boleh jd bahan cerita.haha.

  2. master says:

    dadah perosak bangsa!!

  3. WhiteBloodX says:

    Belia benci dadah ~_~ Syukur aku x pernah terjebak dalam benda2 nie… Tengok pon x pernah..hahahha

  4. dadah lah idup aq dr aq kecik……(panadol)……

  5. nia says:

    Ape jd klo hidu k ni? Bole jd cergas ke..atau buat kje bsgguh2.. ape kesannya pd fzkal n mntal.. sye skg tgh mcri tau prihal smue jnis dadah.. utk pgtahuan..

  6. nia says:

    Hyat usrnme fb plz.. sye plukn info tntg dadah.. mgkn plu chat ngn en hyat ni.. jgn risau sye da kwen n ade ank.. hihi

  7. nia says:

    Fb sye nina tahar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: